субота, 29 жовтня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини з Донбасу

Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини з Донбасу
У районі населеного пункту Майорськ напередодні знищили близько 300 окупантів, які готувались до чергового нападу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках на півдні і не полишають спроб ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Водяне, Кам'янка та Невельське Донецької області, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 29 жовтня.

"Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку", – йдеться у повідомленні.

У результаті точкових ударів підрозділів Сил оборони України в районі населеного пункту Майорськ напередодні знищили близько 300 окупантів, які готувались до чергового нападу. Ще близько 60 легкопоранених росіян доставили наступного дня до медичних закладів міста Горлівка на Донеччині. В населеному пункті Червонопопівка Луганської області ЗСУ знищили до 20 військовослужбовців противника, а близько 30 окупантів отримали поранення різного ступеня важкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська авіація та артилерія відмінно відпрацювали на півдні: втрати ворога

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 24 удари по районах зосередження озброєння та військової техніки росіян, а також по позиціях комплексів ППО противника. На різних напрямках українські підрозділи протиповітряної оборони збили два штурмовики Су-25, один гелікоптер Мі-8 та один безпілотник ворога.

Водночас воїни ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об'єкти противника.

27 жовтня українські військові на півдні знищили два бліндажі з окупантами. Втрати ворога становили: 53 окупанти, два міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця "Акація" і дві бронемашини.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 27 жовтня становлять понад 69 220 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 320 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі