четвер, 01 серпня 2019 13:19

Вільна земля для вільних людей: як виганяли окупантів із Красногорівки

Вільна земля для вільних людей: як виганяли окупантів із Красногорівки
Красногорівка відзначає 5-ту річницю звільнення. Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Красногорівка відзначає 5-у річницю звільнення від російських загарбників.

Це місто відбивали від окупантів бійці добровольчих батальонів "Донбас", "Правий сектор" і 3-го полку спецназу і дніпропетровського 20-го батальйону територіальної оборони, який зараз є 20-м мотопіхотним батальйоном 93-ї бригади "Холодний Яр".

Учасники цих подій забралися біля меморіалу пам'яті загиблих у селищі Черкаському, аби пригадати події тих років.

"1 серпня вибили сепарів і зайняли позиції, які знаходилися на дачах. Це околиці Красногорівки біля Старомихайлівки. Кажуть, ці місця зараз повністю розбомблені. Але основний бій стався наступного дня о п'ятій ранку. Окупанти хотіли повернути Красногорівку назад. Ми відстояли", - згадують чоловіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: фото усіх воїнів, які загинули на Донбасі у липні

Росіяни стріляли по захисниках України з мінометів, танків, САУ та "Нони".

"Тільки по моїй роті я нарахував 90 прильотів! Я там полем так біг, що мама не горюй! А там така засада – сховатися не було де. Але нічого, всі вижили. Щоправда, було четверо поранених", - згадує боєць із позивним "Штурман".

Він розповів, що вогонь по українцях коригувала 40-річна жінка.

Рівно 5 років тому бійці 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ та батальйону ДУК "Правий сектор" вигнали російських загарбників із Авдіївки.

У ті дні під Донецьком велися активні бої. Сили АТО 28 липня висунулися у напрямку Авдіївки, обійшли позиції, які контролювали бойовики, та з об'їзної дороги зненацька атакували ворога.

Зараз ви читаєте новину «Вільна земля для вільних людей: як виганяли окупантів із Красногорівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі