четвер, 17 січня 2019 16:50

Викрали жителя окупованого Донбасу

Викрали жителя окупованого Донбасу
Станіслав Печьонкін якого терористи викрали у 2017 році - фото Медійна ініціатива за права людини

Бойовики ДНР викрали місцевого жителя Станіслава Печьонкіна та звинуватили його у шпигунстві.

Його рідні розповіли про це журналістам "Медійної ініціативи за права людини".

Станіслав зник у січні 2107-го, коли поїхав з Бахмута, де працював, до Горлівки на кілька днів.

Бойовики затримали його та звинуватили, що нібито чоловік фотографував їхні позиції на Горлівському машзаводі, який 2014-го бойовики перетворили на військовий цех.

"Ми, його рідні, про це затримання дізналися не одразу. Спочатку не могли до нього додзвонитися. Почали хвилюватися, що немає зв'язку. Зрештою, попросили піти до помешкання подругу матері, адже у Горлівці у нас більше нікого немає – батько виїхав на роботу ще до війни, мати померла 2010-го, я була у лікарні у Краматорську", - розповіла сестра в'язня Печьонкіна Аліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Типова картина у ДНР" - окуповані міста перетворюються на Чорнобиль

До нього на квартиру декілька разів навідувалися знайомі родини Печьонкіних. Потім одна з сусідок сказала їм, що бачила, як Станіслава виводили з будинку бойовики.

Аліна відразу звернулася до представників так званої поліції та МГБ, але там їй сказали, що до них такий не надходив.

Рідні затриманого декілька разів їздили на окуповану територію, щоб знайти Станіслава.

"Вже восени зателефонувала "адвокат" із "ДНР" і сказала, що 3 листопада мав бути суд, але їхати на нього нам не рекомендувала, адже і тата, і мене могли зробити співучасниками. Пізніше Стас підтверджував, що мене намагалися зарахувати до його "злочинної групи". "Суд" тривав до березня. Після його закінчення брата з донецького СІЗО, де він перебував весь цей час, перевели до макіївської колонії №32. Дали 10 років за "шпигунство", - розповіла вона.

Так звана влада окупованих територій Луганської та Донецької областей продовжує заохочувати місцевих жителів до відмови від українського громадянства.

Такі дії направлені на створення враження швидшого приєднання псевдореспублік до складу Росії, повідомляє координатор громадської організації "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Викрали жителя окупованого Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі