субота, 19 жовтня 2019 16:00

В Росії вирішили приписати українців до потенційних громадян РФ

В Росії вирішили приписати українців до потенційних громадян РФ
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Мєдвєдєв погодив передачу в Держдуму законопроекта за яким українців хочуть визнавати носіями російської мови без іспитів. ФОТО: Газета.Ру

Російський уряд погодив рішення, за яким українців визнають носіями російської мови без іспитів.

Відповідний законопроект внесли до Держдуми, повідомляє сайт уряду РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина не визнаватиме російські паспорти з Донбасу

Після затвердження, під відповідний закон підпадають українці, а також білоруси. Статус носія дає право на отримання посвідку на проживання в Росії і спрощений порядок отримання громадянства.

Власникам такого статусу не потрібно проживати в країні 5 років.

24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР". Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього.

Тоді президент Петро Порошенко виступив із терміновим зверненням щодо цієї ситуації. Дії Росії засудили і в штабі на той час переможця президентських виборів Володимира Зеленського. В українському уряді закликали громадян на окупованих територіях не приймати російські паспорти.

1 травня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про спрощену процедуру отримання російського громадянства для деяких українців. Зокрема, жителів окупованих територій і біженців з Донбасу і Криму. 8 травня Кабмін визнав їх незаконними. Згодом Путін розширив цю процедуру на весь Донбас, тобто для українців, які жили раніше в будь-якому районі Луганської або Донецької областей України.

Зараз ви читаєте новину «В Росії вирішили приписати українців до потенційних громадян РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі