четвер, 10 жовтня 2019 10:33

Німеччина не визнаватиме російські паспорти з Донбасу

Німеччина не визнаватиме російські паспорти з Донбасу
Видані на Донбасі російські паспорти не визнаватимуть у консульствах Німеччини. Фото: twimg.com

Консульства Німеччини не визнаватимуть російські паспорти з Донбасу.

Таке рішення прийняло Міністерство закордонних справ країни, повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДНР перестануть платити пенсії тим, хто отримує дві та живе в Україні

Український посол повідомив, що його особисто повідомили про це рішення.

"Керівництво МЗС Німеччини особисто повідомило мене про вказівку всім німецьким консульствам не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі", - написав Мельник.

Раніше депутат від Вільної демократичної партії Німеччини Рената Альт повідомила про видачу віз Німеччиною для жителів ОРДЛО. Начебто депутат отримала відповідь на запит і у документі йшлося про майже 100 тис. віз, виданих власникам російських паспортів із квітня.

Після цього Міністерство закордонних справ Німеччини спростувало публікації німецьких видань, в яких йшлося про видачу віз власникам російських паспортів із Донбасу.

У МЗС Німеччини тоді додали, що країна дотримується офіційної позиції Євросоюзу, ухваленої на саміті ЄС-Україна 10 липня 2019-го.

У документі йдеться, що: "ЄС у тісній координації зі своїми міжнародними партнерами готовий розглянути подальші варіанти, у тому числі невизнання російських паспортів, виданих у порушення Мінських угод".

Зараз ви читаєте новину «Німеччина не визнаватиме російські паспорти з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі