четвер, 11 серпня 2022 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупованій Луганщині почалася "дуже потужна" мобілізація. На фронт кидають і бюджетнків – Гайдай

В окупованій Луганщині почалася "дуже потужна" мобілізація. На фронт кидають і бюджетнків – Гайдай
Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

На території Луганської області, яку ворог нещодавно тимчасово окупував, почалася "дуже потужна" мобілізація.

Забирають на фронт навіть працівників критичної інфраструктури, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в телемарафоні "Єдині новини" 11 серпня, передає Gazeta.ua.

"Ми навіть можемо говорити про такі критичні комунальні підприємства, які, якщо не працюватимуть, то взагалі вся інфраструктура області стане. Залишають на роботі лише тих, без кого реально все не працюватиме. Якщо на підприємстві роботу можуть потягнути двоє-троє працівників, то залишать саме двох чи трьох", – сказав Гайдай.

Мобілізовані окупантам потрібні як "гарматне м'ясо". Вони не проходять хоча б якоїсь підготовки. Їх "хапають на дорозі", дають військовий одяг, автомат і "вперед", за словами Гайдая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованій Луганщині вчительки "мобілізують" чоловіків. Одну вже побили – Гайдай

"Вони кидають постійно у бій. Там залишається в живих із них дуже невеликий відсоток. З тих, хто виживає, більшість це інваліди, скалічені люди. Багатьох поранених просто не довозять до лікарень..., бо там все повністю забите", – розповів чиновник.

За його словами, окремим чоловікам ще навесні пропонували виїхати з Луганщини, але вони не вірили в примусову мобілізацію ворогом у разі окупації і відмовлялися виїжджати.

"Я запитував: а яка мотивація? Ви тут або загинете, або вас змусять (росіяни. – Gazeta.ua) іти на війну. Вони не вірили або не хотіли вірити. А зараз їх дійсно хапають і кидають (на фронт. – Gazeta.ua)", – додав голова ОВА.

Щоб не стати "гарматним м'ясом", Гайдай радить жителям Луганщини ховатися або "давати хабаря" і виїжджати. Водночас визнає, що перша порада в умовах окупації має сумнівну перспективу.

"Мобілізовані" в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе "рабами" російських окупантів і раді потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували і привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для влаштування окопів, а у вільний час "виховували" за усіма законами дідівщини.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР – Жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як "гарматне м'ясо".

Зараз ви читаєте новину «В окупованій Луганщині почалася "дуже потужна" мобілізація. На фронт кидають і бюджетнків – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі