вівторок, 13 серпня 2019 13:54

В Одесі "прикрили лавочку" рейдерів

В Одесі "прикрили лавочку" рейдерів
СБУ викрила рейдерів, що відчужували майно на окупованих територіях. Фото: Укрінформ

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою Донецької області виявили рейдерів, що відчужували майно жителів окупованих територій.

Зловмисниками виявилися співробітник Головного управління юстиції України в Одеській області та його поплічники - колишні керівники Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, повідомляє прес-служба СБУ.

2017-го вони створили систему реєстраційних підприємств.

Діяли у своєму одеському офісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила колишнього військового, що передавав дані російській розвідці

"Використовуючи незаконно отримані ключі доступу до Державних реєстрів, організатори оборудки без згоди власників відчужували земельні ділянки, об'єкти нерухомості та корпоративні права. Вони систематично вносили неправдиві відомості до державних баз даних, використовували підроблені документи, печатки, бланки та штампи підприємств, установ та організацій різних форм власності", - йдеться в повідомленні.

Відчужували майно від імені померлих власників, незаконно арештовували об'єкти нерухомого майна.

Всього вчинили 300 злочинних дій.

Знайшли спосіб, як боротися з рейдерством.

Треба створити систему, яка попереджатиме українців, що їхній бізнес чи нерухомість переходять комусь іншому.

"Таку реформу можна поділити на 3 частини. Перша - дати можливість громадянам безкоштовно підписуватися на сповіщення про те, що їхня нерухомість чи бізнес змінює власника. Поки такий сервіс платний і стосується тільки нерухомості. Далі плануємо навчитися повідомляти громадян про захоплення майна, навіть якщо вони не підписані на сервіс", - написав у Facebook радник в.о. голови СБУ Баканова Дмитро Дубілет.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі "прикрили лавочку" рейдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі