вівторок, 13 серпня 2019 13:04

СБУ викрила колишнього військового, що передавав дані російській розвідці

СБУ викрила колишнього військового, що передавав дані російській розвідці
Українцеві оголосили підозру за статтею "державна зрада" Фото: прес-центр СБУ

На Львівщині СБУ викрила чоловіка, що співпрацював із розвідкою спецслужб Російської Федерації.

Місцевий житель збирав дані, що цікавили РФ, а потім передавав їх російському розвіднику, який "працював" під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові, пише прес-центр СБУ.

"Оперативники СБУ встановили, що військовий пенсіонер, керівник однієї з громадських організацій, був завербований спецслужбами РФ 2014-го. За завданням російських кураторів він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗС України, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів у західному регіоні держави", — зазначили в СБУ.

Українцеві оголосили підозру за статтею "державна зрада".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала сепаратиста, який хотів отримати український паспорт

Співробітника російського консульства МЗС оголосило persona non grata. Він залишив Україну.

Контррозвідка СБУ у Черкаській області арештувала громадянина Росії. Росіянин готував диверсію на військовому аеродромі, який є стратегічно важливим об'єктом, повідомляє прес-служба СБУ. Іноземець виготовляв вибухові речовини і саморобні вибухові пристрої. Займався розвідкою на територіях біля військового аеродрому ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила колишнього військового, що передавав дані російській розвідці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі