середа, 09 жовтня 2019 18:02

Ув'язнили трьох бойовиків ДНР

Ув'язнили трьох бойовиків ДНР
Фото: з відкритих джерел

Суд засудив до 9 років увʼязнення трьох бойовиків так званої ДНР, затриманих Службою безпеки України.

Троє мешканців Донецької області в 2014 році, щоб підзаробити, добровільно вступили до терористичного угруповання "Казачий союз "Область войска Донского ДНР", повідомляє прес-служба СБУ.

Вони займали посади стрільців та розвідника, мали на озброєнні броньовану техніку, гранатомети та міномети. Брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Терористи отримували винагороду в розмірі майже 10 тис. російських рублів, але згодом їм довелося служити безкоштовно. Після того як серед різних груп бойовиків почали виникати конфлікти, їхнє угруповання розформували. Згодом зловмисники втекли від своїх ватажків і переховувались у родичів на підконтрольній Україні території.

У 2018 році працівники СБУ затримали бойовиків на території Донеччини. Під час обшуків виявили фото, відео, військові нагороди та інші докази їхньої причетності до терористичної діяльності.

До п'яти років позбавлення волі засудили уродженця РФ, який намагався здійснити теракт в Запоріжжі. Чоловік жив у Донецькій обл. Теракт замовили представники МГБ ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Ув'язнили трьох бойовиків ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі