понеділок, 15 травня 2017 10:36

"Усі біди через Донбас" - росіяни звинувачують псевдореспубліки у своїй бідності

"Усі біди через Донбас" - росіяни звинувачують псевдореспубліки у своїй бідності
Одна з уродженок Новоазовська поскаржилася на те, що терористи ДНР знищили її бізнес. Однак подія не викликала співчуття у родичів з Росії

Росіяни звинувачують жителів захопленого Донбасу в своїй бідності, бо РФ фінансує псевдореспубліки.

Уродженка Новоазовська поскаржилася, що терористи ДНР знищили її бізнес. Однак подія не викликала співчуття у родичів з Росії, пише "Сегодня".

"Коли сестра дізналася, що ми перебралися до Краматорська - дуже здивувалася. Мовляв, як, там російськомовних утискають і безчинство навколо. Я намагалася пояснити, що безчинство відбувається в Новоазовську, а не на підконтрольній території України. Але вона чомусь не повірила. Сказала, мовляв, що я перебільшую. Аргументи, що розграбували мій магазин і мені погрожували, сестра відкинула. Навіть якщо таке сталося - це винятковий випадок, потрібно потерпіти", - повідомила Ірина Осипова.

Після цього родичка заявила, що всі біди в Росії через Донбас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ледве встигають почистити зброю" - морпіхи показали, як воюють

"Чомусь сестра почала у всіх бідах звинувачувати нас - жителів Донбасу. Мовляв, Росія змушена допомагати регіону. Ось тому в них і роботи вдома немає, і ціни високі. Ми нічого не зробили, ми просто жили і будували своє майбутнє, доки не прийшла війна. Прикро, що росіяни тепер нас звинувачують у своїх бідах", - додала вона.

За словами жителів Донбасу, родичі з Росії відмовляються вірити в їхні розповіді, обґрунтовуючи це розбіжністю з картинкою на російському телебаченні.

"Вони не вірили, але я на прикладах їм пояснила: ціни в магазинах - захмарні, зарплати - копійчані. Ті жахнулися, сказали, що таких зарплат у них навіть у сільській глибинці немає, а ціни вищі, ніж у середньому в Росії. Дзвонити перестали", - розповіла донеччанка Вікторія.

Житель Макіївки Геннадій розповів, що спілкується з російською ріднею, бо родинні зв'язки для нього важливіші за політику.

"Вони завжди пояснюють мені, що в мене відбувається. Телевізор подивляться і переказують. Я їм кажу: "Та все не так!", а вони ображаються. Мовляв, телевізор не бреше, а я сміятися починаю. Звичайно, "не бреше". Досі нагадую, як в їхній програмі "Время" ведуча розповіла, що "бандерівці" ходять Донецьком і позначають хрестами будинки російськомовних громадян. Це в квітні 2014-го було, сам бачив і чув на "Першому каналі", - розповів він.

Донеччани запевняють, що росіяни так само одурманені пропагандою, як і жителі ДНР.

У мережі опублікували фото окупованого Донецька. Життя в мість дуже змінилося. Тут багато чужинців.

Зараз ви читаєте новину «"Усі біди через Донбас" - росіяни звинувачують псевдореспубліки у своїй бідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі