пʼятниця, 19 серпня 2022 06:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Уперше з початку липня окупанти не заявляли про захоплення нових територій

Уперше з початку липня окупанти не заявляли про захоплення нових територій
Росія вперше з початку липня не заявляла про захоплення нових територій. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У четвер армія Російської Федерації вперше з 6 липня не повідомила про будь-які територіальні захоплення в Україні.

Про це сьогодні повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму щоденному зведенні щодо ситуації на фронті.

"Російські сили в Донецькій області намагалися атакувати на південь від Сіверська і на північний схід від сусіднього з ним Бахмута. Армія РФ продовжує наступальні операції біля Донецька, зокрема, на північ, захід і південний захід від міста", – ідеться в повідомленні з підсумками за 18 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW назвали п'ять можливих причин "бавовни" в окупованому Криму

Інші висновки аналітиків ISW:

– російські сили здійснили невдалу спробу наступу на Запорізькому напрямку, зокрема, від Єгорівки до Шевченкового – обидва населених пункти розташовані на схід від межі Донецької та Запорізької областей.

– міністерство оборони РФ, імовірно, намагається створити інформаційне тло для майбутніх "операцій під чужим прапором" на Запорізькій атомній електростанції.

На Донбасі армія Російської Федерації намагається покращити своє тактичне положення біля Горлівки Донецької області. Російські окупанти прагнуть захопити трасу, яка розташована на заході міста.

Зараз ви читаєте новину «Уперше з початку липня окупанти не заявляли про захоплення нових територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі