четвер, 18 серпня 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розкрили плани РФ на Донбасі

Американські аналітики розкрили плани РФ на Донбасі
Російські війська намагаються покращити тактичні позиції біля Горлівки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі армія Російської Федерації намагається покращити своє тактичне положення біля Горлівки Донецької області.

Російські окупанти прагнуть захопити трасу, яка розташована на заході міста, повідомив у четвер американський Інститут дослідження війни (ISW). Водночас російські загарбники продовжують вести бої поблизу Кодеми й Зайцевого.

"Росіяни вели наземні штурми на південь від Бахмута, щоб покращити тактичні позиції в цьому районі. Вони намагаються організувати обмежені наземні атаки на південний захід від міста, аби отримати доступ до траси Т0513 через трасу Т0516. Остання пролягає на захід через Горлівку", – ідеться у звіті ISW за 17 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія нещадно атакувала Донеччину: багато жертв

Російські війська намагалися просунутися поблизу Богородичного й наступати в районі Мазанівки й Нової Дмитрівки. Але успіху вони не мали. У Росії виправдовують свої невдачі тим, що їм нібито складно воювати через "несприятливу" місцевість.

Своєю чергою, українські війська зупинили наземні атаки армії-агресорки поблизу Майорська, Залізного й Шумів. Ці населені пункти розташовані на околиці Горлівки, приблизно за 25 км на південний захід від Бахмута.

Російські окупанти не полишають спроб просунутися в Донецькій області. Наступ вели на Краматорському, Бахмутському й Авдіївському напрямках. Усі спроби прорвати оборону виявилися для ворога провальними.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розкрили плани РФ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі