четвер, 18 серпня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: окупанти провалюють усі наступи й тікають з утратами

Битва за Донбас: окупанти провалюють усі наступи й тікають з утратами
Український Генштаб повідомив останні новини з Донецької області. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти не полишають спроб просунутися в Донецькій області.

Наступ вели на Краматорському, Бахмутському й Авдіївському напрямках. Усі спроби прорвати оборону виявилися для ворога провальними. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 18 серпня.

"На жодному з напрямків наступу загарбники не досягли жодних позитивних результатів і з утратами відійшли", – ідеться в повідомленні.

Ситуація на східному фронті на 6:00, за даними Генштабу:

Слов'янський напрямок

Противник обстріляв з артилерії райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Адамівки й Довгенького.

Краматорський напрямок

Ворог обстрілював з танків і реактивних систем залпового вогню райони Слов'янська, Краматорська, Спірного, Донецького, Івано-Дарʼївки, Сіверська, Званівки й Райгородка. Завдав авіаційного удару біля Веселого. Вів наступ у напрямку Миколаївка – Виїмка. Успіху не мав, відійшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація та оборона – Кириленко розповів про ситуацію в Донецькій області

Бахмутський напрямок

Зафіксували обстріли біля Бахмута, Соледара, Роздолівки, Кодеми й Майорська.
Окупанти вели наступ у напрямках Володимирівка – Соледар, Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Клинове – Бахмут, Семигір'я – Зайцеве, Семигір'я – Кодема та Гольмівський – Зайцеве. З утратами відійшли.

Авдіївський напрямок

Ворог обстріляв зі ствольної, реактивної артилерії і танків поблизу Авдіївки, Мар'їнки, Олександрополя, Пісків, Первомайського й Опитного. Вів наступ на напрямку Лозове – Первомайське. Успіху не мав, відійшов.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: окупанти провалюють усі наступи й тікають з утратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі