пʼятниця, 04 січня 2019 09:46

Українські військові розповіли, скільки убили бойовиків у грудні

Автор: Вісник
  Назвали втрати бойовиків у грудні
Назвали втрати бойовиків у грудні

Впродовж грудня 2018-го воїни операції Об'єднаних сил завдали окупантам на Донбасі значних втрат.

Ігноруючи Мінські домовленості, у грудні російсько-окупаційні війська кожного дня провокували підрозділи ОС вогнем із різних видів зброї та калібрів, диверсійними групами і вогнем снайперів, повідомляє на своїй сторінці в Facebook офіцер ЗСУ Олександр "Грім".

У підрозділах так званих ЛНР і ДНР були ліквідовані 66 бойовиків і ще 98 найманців отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Небойові втрати склали 9 окупантів (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть внаслідок суїциду, вбивство з необережності) і 7 отримали поранення.

Офіцер ЗСУ зауважив, що дані цифри можуть відрізнятися у більший бік у зв'язку з постійним приховуванням ватажками бойовиків і російськими військовими втрат.

Куратори з РФ наказують систематично занижувати офіційну кількість загиблих і поранених, у зв'язку з низьким так званим "призовом на військову службу за контрактом" і небажанням місцевих жителів захищати "кордони республіки".

Більшість бойовиків, які брали участь у бойових діях у перші роки війни, вже розчаровані ідеями "русского мира" і так званої Новоросії та звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ, додав Олександр "Грім".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардійці підтримали флешмобом побратимів із ВМС

Сьогодні на Донбасі жоден український військовослужбовець не постраждав. Російські окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню.

Випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові розповіли, скільки убили бойовиків у грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі