вівторок, 28 квітня 2020 11:19

Українські спецслужби затримали диверсантів ЛДНР
5

Служба безпеки України затримала учасників проросійських терористичних угруповань ДНР і ЛНР, причетних до низки диверсійних актів.

За повідомленням на сайті відомства, диверсійна група ватажка Валерія Бергмана на прізвисько Німець 2014 року захопила на лисичанській шахті ім. Мельникова 1,2 т вибухової речовини амоніт. Вибухівку терористи використали для підривання 4 мостів у районі населених пунктів Закотне та Сіверськ Донецької області, 2 мостів у містах Лисичанськ та Рубіжне на Луганщині, ще два мости у Лисичанську було заміновано.

СБУ викрила терористів ЛДНР
Фото: ssu.gov.ua
СБУ викрила терористів ЛДНР
СБУ викрила терористів ЛДНР
СБУ викрила терористів ЛДНР
СБУ викрила терористів ЛДНР

"8 вересня 2019 року в ході спецоперації працівники СБ України та Нацполіції затримали Бергмана в районі Лисичанська. Під час слідчих дій зловмисник надав викривальні покази. Правоохоронці отримали від Німця детальну інформацію про вчинені групою злочини, розташування схронів із вибухівкою та засобами ураження, що призначалися для скоєння диверсій, а також відомості стосовно інших учасників очолюваної ним терористичної групи", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила мережу проросійських агітаторів і вербувальників

З жовтня 2019 року до квітня 2020-го працівники СБУ та Нацполіції ліквідували на території Луганської та Донецької областей кілька схронів групи Бергмана. Зокрема, вилучено саморобний вибуховий пристрій із вибуховою речовиною майже 2 кг у тротиловому еквіваленті, 17 гранат РГД-5 та Ф-1, 400 г тротилу, 3 міни ПМН, 2 постріли ВОГ-25 та 40 РПГ-7, автомат Калашникова з 4 магазинами, пістолет марки Star model B, 6 універсальних запалів до ручної гранати УЗРГМ-2, понад 2 тис. бойових набоїв різного калібру.

У березні та квітні в Лисичанську та Костянтинівці оперативники СБУ затримали ще двох активних учасників групи Бергмана. Вони також визнали свою провину у скоєнні терористичних актів. Обом терористам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває.

Журналіст Денис Казанський розповів, як працює схема з вивезення вугілля з тимчасово непідконтрольних уряду України територій Донецької та Луганської областей в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Українські спецслужби затримали диверсантів ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі