вівторок, 17 січня 2023 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У так званій ДНР знайшли "винних" у ліквідації "мобіків" у Макіївці

У так званій ДНР знайшли "винних" у ліквідації "мобіків" у Макіївці
На територію так званої ДНР масово прибуває особовий склад, який не планують застосовувати у бойових діях. Фото: ГУР

Керівництво "міністерства внутрішніх справ" так званої ДНР провело службову нараду про наслідки удару української артилерії по місцю розміщення російських мобілізованих в тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині.

У ході обговорення було ухвалено рішення про визначення "винних" в інциденті з їхнім показовим покаранням, повідомило 16 січня Головне управління розвідки Міноборони України.

"У ролі "цапів-відбувайлів" виступили заступник начальника РОВД Макіївки та ще сім "народних міліціонерів". Їх вже заарештовано "міністерством державної безпеки" так званої ДНР. Усім висунули офіційне звинувачення у "халатному ставленні до функціональних обов'язків". Відомо, що обвинувачених не будуть довго утримувати в місцях позбавлення волі, а направлять "для виконання завдань" на блокпости в райони населених пунктів Опитне та Майорськ", ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія засекретила списки знищених в Макіївці окупантів

Також відомо, що на територію так званої ДНР масово прибуває особовий склад, який не планують застосовувати у бойових діях. Ці підрозділи розподіляються по "пунктах тимчасової дислокації". Найчастіше їх облаштовують у великих будинках приватного сектору, приміщеннях промислових підприємств та установ.

"Головне завданням новоприбулих – посилення контррозвідувального режиму. Найбільша увага приділяється місцям розташування підрозділів "кадировців", рівень довіри до яких з боку військового командування РФ різко знижується", ‒ звітують в ГУР.

У новорічну ніч завдяки точному удару Збройних сил України у Макіївці вдалося ліквідувати майже 400 мобілізованих росіян. Ще до 300 загарбників отримали поранення різної тяжкості, повідомили у ЗСУ.

Зазначалося, що російські солдати дислокувалися в будівлі місцевого професійно-технічного училища №19, куди і поцілили наші захисники.

Спочатку Росія офіційно підтвердила загибель лише 63 військових. Згодом міноборони країни заявило, що кількість загиблих у Макіївці зросла до 89.

Зараз ви читаєте новину «У так званій ДНР знайшли "винних" у ліквідації "мобіків" у Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі