субота, 16 червня 2018 11:09

У США пропонують збільшити допомогу Україні

У США пропонують збільшити допомогу Україні
Законопроект має схвалити повний склад палати представників, підтримати сенат та підписати президент США. Фото:Вголос

Комітет з питань асигнувань палати представників конгресу США пропонує наступного року збільшити на понад $70 млн допомогу Україні через програми держдепартаменту та Пентагону.

Комітет затвердив власний проект "Закону про асигнування на потреби міністерства оборони на 2019 рік". Пропонується виділити для допомоги Україні, у тому числі летальної зброї оборонного характеру, $250 млн. Це на $50 млн більше, ніж передбачено на 2018 рік, повідомляє УНН з посиланням на посольство України у Вашингтоні.

У представленому у цьому комітеті проекті, кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства США та причетних агентств визначено у сумі $441 млн, що на понад $20 млн більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські Javelin доставили в Україну - Держдеп

"Таким чином, сукупний обсяг коштів, які можуть бути виділені для підтримки України у 2019 році, становить $691 млн, що на понад 70 млн більше, ніж передбачено асигнуваннями поточного року", - додали у посольстві.

Для набуття чинності вищезгадані законопроекти мають бути схвалені повним складом палати представників, підтримані сенатом та підписані президентом США.

Європарламент переважною більшістю голосів вирішив надати Україні четверту програму макрофінансової допомоги у розмірі €1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У США пропонують збільшити допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі