вівторок, 12 квітня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі тіла вбитих цивільних "встеляли вулиці килимом" - мер Бойченко

У Маріуполі тіла вбитих цивільних "встеляли вулиці килимом" - мер Бойченко
У Маріуполі понад 10 тис. загиблих мирних жителів - Вадим Бойченко. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

За період російської облоги Маріуполя на Донеччині загинули понад 10 тис. мирних жителів.

Про це повідомив мер міста Вадим Бойченко у коментарі Associated Press.

За його словами, кількість загиблих може перевищити 20 тис., оскільки після тижня атак та поневірянь тіла маріупольців "встеляли вулиці килимом".

Бойченко звинуватив російських окупантів у тому, що вони протягом кількох тижнів блокували в'їзд у місто конвоїв із гуманітарною допомогою, намагаючись приховати те, що відбувається, від світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо ви нажахані Бучею, маєте множити на 10 і це буде Маріуполь" - мер Вадим Бойченко

Мер додав, що росіяни доставили велику кількість тіл до будівлі одного з торгових центрів, де є складські приміщення та холодильники.

"Приїхали мобільні крематорії у вигляді вантажівок: відкриваєш, а всередині труба і ці тіла спалюють", - сказав Бойченко.

У Маріуполі запрацювали мобільні крематорії окупантів. Вони поспішають позбутися тіл мирних українців, щоб світ не дізнався про те, що відбувалося в місті. Ще тиждень тому попередні дані вказували про 5 тис. убитих цивільних. З огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування та тривалість блокади, жертвами окупантів могли стати десятки тисяч маріупольців.

11 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що в Маріуполі загинули десятки тисяч мирних людей. Росіяни хочуть зробити його "показово знищеним містом".

Увечері того ж дня російські війська скинули з безпілотника на Маріуполь невідому отруйну речовину. Ймовірно, хімічну зброю терористи використали проти українських військових та цивільних осіб. У постраждалих спостерігається дихальна недостатність та вестибуло-атактичний синдром.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі тіла вбитих цивільних "встеляли вулиці килимом" - мер Бойченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі