понеділок, 19 червня 2023 06:09

У Маріуполі росіяни перекрили місцевим доступ до лікарень: сотні померлих

У Маріуполі росіяни перекрили місцевим доступ до лікарень: сотні померлих
Росіяни розмістили своїх військових у лікарнях. Фото: GettyImages

У Маріуполі зросла смертність цивільного населення. Люди не мають доступу до лікарень, оскільки там розміщуються поранені російські військові.

Через це місцеві помирають сотнями. Підпілля фіксує перетин позначки у 400 померлих на тиждень, повідомляють у Центрі національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У загарбників на Херсонщині потужна "бавовна": детонує великий склад БК

"Це у 2,6 разу більше за пік найбільшої ковідної смертності. Наразі медична система міста практично не працює", – йдеться у повідомленні.

Однак попри заборони та погрози окупантів, є медики, які намагаються лікувати людей без російського паспорта.

В окупованому Маріуполі на Донеччині страйкують водії. Жителі тимчасово захопленого росіянами міста оголосили страйк через невиплату зарплат.

Через злочинну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях виник дефіцит робітничих чоловічих рук. Окупантам бракує шахтарів, металургів, інженерів, будівельників, слюсарів, водіїв, лікарів та інших спеціалістів. Найгірша ситуація на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі росіяни перекрили місцевим доступ до лікарень: сотні померлих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі