середа, 20 березня 2024 19:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті станом на вечір 20 березня

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті станом на вечір 20 березня
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по складу боєприпасів ворога. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 67 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, підрозділами ракетних військ завдано ураження по складу боєприпасів ворога. Про це ввечері 20 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог завдав два ракетних та 54 авіаційних удари, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 11 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке, Первомайське, Нетайлове, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати РФ в Україні перевалили за 433 тисячі

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито п'ять атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка, Золотарівка Луганської області та Ямполівка, Терни, Роздолівка, Веселе Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог п'ять разів, за підтримки авіації, атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби ворогом здійснено три атаки на позиції наших військ на лівому березі Дніпра.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

18 березня російські окупанти безуспішно наступали вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. ЗСУ відбили атаки поблизу Куп'янська та Синьківки.

Активні бої відбувалися поблизу Бахмута, Авдіївки та на кордоні між Донецькою та Запорізькою областями, свідчить свіжий звіт і карти Інституту вивчення війни (ISW). На східному напрямку Херсонської області також тривали позиційні бої в районі Кринок.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті станом на вечір 20 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі