пʼятниця, 18 лютого 2022 18:51

У центрі Донецька вибухнуло авто - підозрюють провокацію

У центрі Донецька вибухнуло авто - підозрюють провокацію
Авто належало одному з ватажків терористів. Фото: "Интерфакс"

У Донецьку вибухнув автомобіль, який належав керівнику терористичної організації "народна міліція ДНР" Денису Синенкову.

Про це він сам повідомив "Интерфаксу".

Вибух стався біля "Будинку уряду ДНР". Постраждалих немає.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вказали, що вибух є провокацією. На місці події відразу опинилися російські пропагандисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація мешканців ЛДНР: у МВС України попередили про ще більші провокації

"Київ неодноразово заперечив бажання атакувати. Враховуючи ситуацію, в Донецьку підвищені заходи безпеки. Тому розмістити вибухівку поруч із ОДА можна тільки за вказівкою вищого керівництва окупаційних військ. Саме окупаційні війська зацікавлені в роздмухуванні конфлікту. Україна протягом тривалого часу говорить що ми бачимо розв'язання конфлікту тільки політичним шляхом. Одним з перших на місці події з'явився відомий пропагандист Пєгов, який відомий своїми інформаційними провокаціями", - йдеться у повідомленні.

Глава окупаційної адміністрації в ОРДО Денис Пушилін 18 лютого заявив про початок евакуації населення до Росії. Видав фейк про те, що президент України Володимир Зеленський нібито "найближчим часом віддасть наказ про наступ.

Ватажок ЛНР Леонід Пасічник також закликав жителів евакуюватися до Росії.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Донецька вибухнуло авто - підозрюють провокацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі