неділя, 31 травня 2020 05:08

У Чехії висунули звинувачення найманцям, які воювали на Донбасі

У Чехії висунули звинувачення найманцям, які воювали на Донбасі
У Чехії судитимуть двох терористів. Скріншот зі сторінки чеха, який воював на Донбасі проти України.

У Празі (Чехія) висунули звинувачення громадянину Чехії та громадядину Білорусі, який проживає в цій країні, як терористам за участь в бойових діях проти України на Донбасі.

"Прокурор Праги Марек Бодлак повідомив про висунення звинувачення громадянину Чехії та громадянину Білорусі, який постійно проживає в Чехії, по ст. 311 Кримінального кодексу "терористичний акт" за участь в бойових діях проти України на Донбасі. Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 20 років", - зазначив посол", написав у Facebook посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Мова йде про 40-річного громадянина Білорусі, який брав участь в бойових діях на Донбасі в 2014-2016 роках. Зараз він знаходиться у чеській в'язниці за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Його справу розглядатиме суд Праги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найманець ДНР здався поліцейським

Що стосується громадянина Чехії, то він приєднався до російських окупаційних сил на сході України взимку 2015-2016 років. Розгляд у цій справі почнеться 1 липня в обласному суді в місті Чеське Будейовіце.

Раніше суд в Дортмунді (Німеччина) засудив вихідця з Киргизстану з німецьким паспортом до двох років умовно за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії висунули звинувачення найманцям, які воювали на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі