пʼятниця, 29 квітня 2022 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Терористи на Донбасі здійснили безуспішні тактичні атаки - Інститут вивчення війни

Терористи на Донбасі здійснили безуспішні тактичні атаки - Інститут вивчення війни
Інститут вивчення війни дав оцінку тактичним атакам терористів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти протягом 28 квітня здійснювали наступальні операції на Донбасі. Зокрема, це були тактичні наземні атаки й обстріли вздовж лінії зіткнення на сході України. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни на своєму сайті.

За оцінкою експертів, загарбники не досягли значних успіхів. Зокрема, 28 квітня безуспішно атакували Рубіжне, але обстріляли українські позиції в Сіверськодонецьку. Водночас наземних ударів не нанесли.

Однак в Інституті підкреслили, що у квітні терористи на Донбасі концентровано застосовували артилерію. Це є однією з небагатьох серйозних змін, внесених ворогом, порівняно з першими тижнями війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: Пентагон назвав зброю, що стане вирішальною для України

Генштаб Збройних сил України повідомляв, що окупанти зосередили зусилля на покращенні тактичних позицій і підготовці до наступальних дій у напрямку Лимана, на 55 км на захід від Рубіжного. Також йшлося, що вони намагалися просунутися на Солодке, Новомихайлівку та Мар'їнку, а також на північ від Маруіполя. Однак в Інституті вивчення війни не підтвердили територіальних змін у районі.

Крім того, там зазначили, що російські підкріплення перекидають до Бєлгорода для посилення Ізюмського наступу. Водночас українські захисники Азовсталі в Маріуполі продовжують протистояти потужній російській артилерії та повітряним бомбардуванням. Зокрема, існує ймовірність застосування терористами багатотонних бомб "бункер-бастер".

Раніше в Генштабі заявили, що на Донецькому й Таврійському напрямках ворог обстрілює позиції українських захисників з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню вздовж всієї лінії зіткнення. Мета окупантів - не допустити перегрупування наших військ.

Зараз ви читаєте новину «Терористи на Донбасі здійснили безуспішні тактичні атаки - Інститут вивчення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі