четвер, 05 вересня 2019 11:26

Штурмові катери "Кентавр" виведуть на випробування

Штурмові катери "Кентавр" виведуть на випробування
Десантно-штурмові катери "Кентавр" готові до державних випробувань / фото: Вікі

Десантно-штурмові катери типу "Кентавр-ЛК", які побудували в інтересах ВМС ЗС України, фактично готові до державних випробувань.

Катери "Малин" (L451) і "Станіслав" (L450) вийдуть на воду за декілька тижнів, повідомляє АрміяInform.

Вже завершено заводський етап випробувань, під час якого доопрацювали низку невідповідностей до заявлених виробником технічних характеристик.

Представник заводу-виробника Леонід Бабак наголосив, що третій катер, який заклали на заводі, вдосконалять із врахуванням напрацювань, здобутих за період будівництва, швартових і ходових випробувань тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці та румуни вивели бойові кораблі на Дунай

Десантно-штурмові катери проекту 58503 типу "Кентавр-ЛК", що були спущені на воду 14 вересня 2018-го, перебувають на випробуваннях і доведенні.

Найменування "Малин" і "Станіслав" отримали на вшанування пам'яті їхніх земляків – морських піхотинців старшого прапорщика Олександра Яхновського та молодшого сержанта Сергія Сонька, які віддали життя під час виконання завдань оборони України.

Військово-Морським силам України передали аварійно-рятувальне судно "Олександр Охріменко". Наказ підписав в останній робочий день міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Зараз ви читаєте новину «Штурмові катери "Кентавр" виведуть на випробування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі