вівторок, 05 листопада 2019 17:42

Справа бракованих бронежилетів: 5 топ-посадовців Міноборони отримали підозри

Справа бракованих бронежилетів: 5 топ-посадовців Міноборони отримали підозри
Чиновникам, що поставили під загрозу життя наших солдатів, оголосили про підозру. Фото: Новинарня

Посадовців із Міноборони викрили на махінаціях при закупівлі засобів захисту для ЗСУ.

"Сьогодні розпочато оголошення підозр і оголошено підозри п'ятьом високопосадовцям Міноборони України. Саме ці високопосадовці були і є відповідальними за приймання та контроль якості речового майна під час його закупівлі, а також під час виробництва", - заявив директор ДБР Роман Труба під час брифінгу, пише ТСН.

Він розповів, що підозрювані, за попередньою змовою, закупили для наших військовослужбовців неякісні бронежилети, що прострілюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ знову тягне Гладковського до суду - адвокат

"Підозри оголошено генерал-майору, начальнику ГУ ЗСУ, а також чотирьом високопосадовцям ГУ ЗСУ. Це заступники управлінь і начальник відділу", - додав він.

Він уточнив, що мова йдеться про інцидент, що стався у січні 2019-го.

Тоді закупили 20 тис. бронежилетів "Корсар М3с 1-4" на суму 176 млн грн.

"Пластини необроблені, захисні пакети незшиті, щодо частини бронежилетів, а саме наявні пластини - взагалі не проводилися балістичні випробовування, на частину партії не було лабораторних досліджень", - розповів очільник ДБР, зауваживши, що високопосадовці Міноборони знали про те, що бронежилети браковані.

Також під час випробувань слідчі виявили ще один брак: коли тканина бронежилетів намокала, то втрачала непробивні властивості.

"У таких випадках високопосадовці були зобов'язані повернути всі бронежилети і не підписувати акт приймання-передачі. Проте вони діяли зовсім навпаки. Дали вказівку підлеглим приймати подальші партії бронежилетів. Йдеться про 7 тисяч бронежилетів вартістю 61 мільйон гривень. Таким чином вони не лише завдали шкоди державі, але поставили під загрозу життя людей. І варто зазначити, що це відбувалося в умовах особливого періоду", - наголосив Труба.

Прокурор ГПУ уточнив, що йдеться про генерал-майора Дмитра Марченка.

У Державному бюро розслідувань оприлюднили розмову працівників Міністерства оборони, які закупили бронежилети "Корсар М3с" 1-4-го класу захисту.

У ДБР стверджують, що ці люди знали, що закуплене обладнання прострілюється, повідомили в прес-службі відомства.

Технолог повідомила керівнику структурного підрозділу Міноборони про невідповідність продукції технічним вимогам.

Зараз ви читаєте новину «Справа бракованих бронежилетів: 5 топ-посадовців Міноборони отримали підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі