субота, 19 листопада 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Сотні поранених "мобіків" і знищена ППО: розповіли останні новини з фронту

Сотні поранених "мобіків" і знищена ППО: розповіли останні новини з фронту
На Донеччині до лікарняних закладів доставили близько 500 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських військових у районах Білогорівки, Зеленопілля, Кліщіївки, Первомайського, Водяного та Новомихайлівки Донецької області.

Ворог продовжує зазнавати значних втрат на фронті, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 19 листопада. Авіація ЗСУ протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

"У період з 10 по 16 листопада в місто Горлівка з напрямку Майорська на Донеччині до лікарняних закладів доставили майже 500 поранених військовослужбовців російських військ, значна частина яких – нещодавно мобілізовані", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію чекає нова хвиля мобілізації – ISW

Воїни українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили пункт управління, понад 12 районів зосередження живої сили та ОВТ, а також засіб протиповітряної оборони окупантів.

"Підтверджено вогневе ураження району зосередження противника в населеному пункті Михайлівка Скадовського району Херсонської області. Втрати особового складу стаеовили до 40 осіб загиблими та 70 пораненими. Їх відвезли до лікарняних закладів на тимчасово окупованій території Криму", – звітує Генштаб.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході та просуваються в Луганській області. Накопичують танкові групи біля лінії фронту.

На Донбасі не припиняються важкі бої та ворожі штурми, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW). Окупанти продовжили штурмувати Бахмут, але успіхів не мають.

Тривають контрнаступальні операції ЗСУ в напрямку Сватового та Кремінної. Міністерство оборони Росії заявило, що російські авіаційні й артилерійські удари запобігли атаки українських військ у напрямку Новоселівського та Коломичихи, біля Макіївки, Майданчика та Червонопопівки.

Зараз ви читаєте новину «Сотні поранених "мобіків" і знищена ППО: розповіли останні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі