середа, 19 липня 2023 11:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу відправляє на смерть "вагнерівців", які підписали контракт із Міноборони РФ

Після збройного заколоту в РФ на чолі з Євгеном Пригожиним частина "вагнерівців" вирішила підписати контракт із російським Міністерством оборони.

Тепер найманці у мережі жаліються, що їх кидають на найгарячіші ділянки фронту без підтримки артилерії та авіації, повідомляють російські пабліки, обізнані з ситуацією.

Офіційно у Кремлі не кажуть, скільки "вагнерівців" пішло від Пригожина. Водночас так звані "воєнкори" РФ заявляють, що таких було близько 10 осіб.

Але у російській армії перебіжчиків усе одно вважають зрадниками, а це відбивається на їхній службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот Пригожина негативно вплинув на військове командування РФ – генерал США

 

Найманців кидають на найнебезпечніші напрямки фронту. Як повідомляють відразу кілька джерел, в одному з боїв під Бахмутом загинуло відразу вісім колишніх "вагнерівців".

За даними Центру національного спротиву, "вагнерівці" тренуються у Могильовській області Білорусі.

Минулого місяця "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Тоді ж президент РФ Володимир Путін екстренно виїхав з Москви на Валдай.

Згода з вимогами Пригожина прибрати міністра оборони РФ Сергія Шойгу завдала б шкоди безпеці режиму, створивши прецедент і показавши, що опір та відкрите повстання є законними засобами досягнення бажаних цілей

Увечері 24 червня власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив про зупинку руху "вагнерівців" на Москву. Перед цим говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу відправляє на смерть "вагнерівців", які підписали контракт із Міноборони РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі