субота, 24 серпня 2024 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відбили 31 атаку росіян на Покровському напрямку: ключове зі зведення Генштабу

Сили оборони відбили 31 атаку росіян на Покровському напрямку: ключове зі зведення Генштабу
Загалом від початку доби відбулося 96 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників.

Загалом від початку доби відбулося 96 бойових зіткнень. Про це 24 серпня повідомив Генштаб ЗСУ.

На Харківському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Глибокого та Вовчанська, де наразі тривають два бої.

На Куп'янському напрямку ворог проводив шість наступальних дій у бік Новоселівки, Стельмахівки та Синьківки. На цей час продовжуються дві атаки.

На Лиманському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Противник штурмував позиції наших захисників неподалік Дружелюбівки, Макіївки, Новосадового. П'ять боїв завершено, один - досі триває.

На Сіверському напрямку українські захисники зупинили два ворожих штурми біля Спірного та Виїмки. Зараз Сили оборони відбивають атаку поблизу Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку загарбницька армія наступала у бік Ступочок, Часового Яру та Калинівки. Загалом відбулося 12 боєзіткнень, три з яких досі продовжуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці ГУР уразили польовий склад БК росіян у Воронезькій області

На Торецькому напрямку відбулося дев'ять боєзіткнень біля Диліївки, Торецька, Неліпівки та Нью-Йорка. Зараз триває один бій. Крім цього, загарбники завдали три авіаудари по Диліївці та Дружбі.

На Покровському напрямку росіяни здійснили 39 штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Калинове, Новогродівка та Птиче.

Сили оборони України стримують натиск військ рф та відбили 31 атаку, вісім боїв досі продовжуються. Втрати ворога на цьому напрямку уточнюються.

На Курахівському напрямку загарбники 12 разів атакували поблизу Красногорівки, Карлівки, Георгіївки та Костянтинівки. Дев'ять боєзіткнень завершено, три - тривають.

На Времівському напрямку противник тричі безрезультатно штурмував наші позиції біля Вугледару, Водяного та Катеринівки.

На Оріхівському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Новоандріївки та Щербаків, де досі триває один бій. До того ж, росіяни запустил 32 НАРи по Лобковому, П'ятихатках та Новоандріївці.

На Придніпровському напрямку окупанти, залучивши авіацію, завдали авіаударів КАБами по районах Новотягинки, Бургунки, Томариного та Зміївки.

На інших напрямках фронту - без особливих змін.

Російські загарбники дещо просунулися у Донецькій області. Зокрема, у напрямку Покровська, біля Торецька та Макіївки.

Геолокаційні кадри від 23 серпня свідчать, що росіяни просунулися в південно-східній частині Торецька. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними російських джерел, війська РФ також просунулися до Центральної лікарні у східній частині Торецька. Однак, аналітики не виявили підтвердження цих даних.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відбили 31 атаку росіян на Покровському напрямку: ключове зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі