четвер, 06 липня 2023 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни у Бахмуті опинилися у пастці – Міноборони

Росіяни у Бахмуті опинилися у пастці – Міноборони
Українські воїни на південному фланзі подекуди просуваються, на північному фланзі – тривають бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Лиманському та Бахмутському напрямках тривають запеклі бої. У самому Бахмуті ворог фактично перебуває в пастці Збройних сил України.

На південному фланзі навколо міста маємо просування ЗСУ, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Якщо говорити про саме місто Бахмут, там ворог фактично перебуває в пастці. З одного боку вони більшу частину міста контролюють, ми контролюємо південно-західну лише частину. Але вони не можуть пересуватися містом, оскільки наші Збройні сили не дають їм цього зробити. Окупанти фактично і вийти з міста не можуть, бо теж не дають наші сили", – сказала вона.

ЗСУ так потужно б'ють ворога на сході, що на деяких напрямках їхні військові стали залишати позиції цілими підрозділами. Як розповіла Маляр, окупанти почали використовувати "загороджувальні загони" зі зброєю, спрямованою в спини своїм, намагаються забезпечити стійкість війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вісім разів менші, ніж у ворога – Україна повідомила про втрати ЗСУ

Говорячи про ситуацію навколо Бахмута, заступниця міністра повідомила, що українські воїни на південному фланзі подекуди просуваються, на північному фланзі – тривають бої.

"Навколо Бахмута знову дуже-дуже гаряче. Росіяни підтягують десантно-штурмові війська. Назвати це просуванням зараз буде рано, тому що протягом доби кілька разів може змінюватися ситуація. Поки наші війська не закріпляться, зазвичай ми не говоримо про просування", – зазначила вона.

На Лиманському напрямку тривають запеклі бої, ворог намагається наступати.

"Якщо підсумувати результат: ми поступово, але все ж таки просуваємося. Ворог на жодному з напрямків, де він наступає, не просувається", – додала Маляр.

Вона зазначила, що окупанти підтягують усі свої резерви і не збираються здавати позиції. Росіяни також не відмовляються від намірів вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

Збройні сили України на фронті мають успіх у районі Бахмута біля Кліщіївки. Захисники вибивають сили окупантів на цьому напрямку.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). У Херсонській області окупанти намагаються стримати просування ЗСУ на лівий берег регіону.

Запеклі бої на Донеччині тривають. Війська РФ 5 липня продовжили наступ на лінії Куп'янськ – Сватове. Сили оборони України відбили атаки окупантів на південь від Новоселівського в 15 км на північний захід від Сватового, Нововодяного та Новоєгорівки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни у Бахмуті опинилися у пастці – Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі