вівторок, 05 грудня 2023 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни захопили більшу частину Мар'їнки - британська розвідка

Росіяни захопили більшу частину Мар'їнки - британська розвідка
Російські війська захопили більшу частину руїн Мар'їнки. Фото: eastnews.ua

Росіяни поступово просуваються через руїни Мар'їнки Донецької області.

Ворог уже, ймовірно, контролює більшу частину забудованої території міста, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Збройні сили України контролюють ділянки території на західній околиці міста. Мар'їнка знаходиться на лінії фронту з 2014 року. До війни її населення становило 9 тис. людей", - йдеться у свіжому звіті.

За даними британської розвідки, зараз Мар'їнка повністю зруйнована. Кадри з дронів свідчать, що переважна більшість будівель перетворилася на руїни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії назвало втрати армії РФ з початку війни

"Відновлення дій РФ у Мар'їнці є частиною осіннього наступу Росії, пріоритетом якого є розширення контролю Кремля над частинами Донецької області, що залишилися. Цілком імовірно, що це все ще одна з основних військових цілей Москви", - зазначають у Міноборони Великої Британії.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 5 грудня склали понад 333 840 осіб. За минулу добу українські війська знищили ще 1030 загарбників, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни захопили більшу частину Мар'їнки - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі