понеділок, 22 січня 2024 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни посилюють наступ на Авдіївку - свіжі карти боїв
10

На півдні Авдіївки російські війська нібито просунулися в районі ресторану "Царська охота" вздовж вулиці Соборної та вздовж смуги дерев на південному заході населеного пункту на Донеччині.

Про це свідчать геолокаційні кадри за 21 січня, повідомив Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики США також показали актуальні карти війни в Україні.

"Російські війська підтвердили наступ на південь і південний захід від Авдіївки", - йдеться у свіжому звіті.

Російські війська просувалися вулицями Колосова та Лермонтова, повідомив український військовий оглядач Костянтин Машовець. Водночас в ISW не спостерігають візуального підтвердження цього просування.

ISW зафіксував просування російських військ вулицями Авдіївки
Фото: understandingwar.org
ISW зафіксував просування російських військ вулицями Авдіївки
ISW зафіксував просування російських військ вулицями Авдіївки
ISW зафіксував просування російських військ вулицями Авдіївки
Карти війни від ISW

У звіті наголошується, що на Авдіївському напрямку йдуть позиційні бої. За даними експертів, там діють підрозділи інтернаціональної Добровольчої бригади "П'ятнашка" так званої ДНР і формування "Дика Дивізія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про актуальну ситуацію на фронті: головне з вечірнього зведення 21 січня

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового; біля Авдіївського коксохіму на північному заході Авдіївки; на захід від Авдіївки біля Сєвєрного; на південний захід від Авдіївки біля Первомайського, Водяного та Невельського.

Російські окупанти готуються посилити активність на Авдіївському напрямку і сконцентрували в цьому районі понад 40 тис. осіб.

За останні дві доби війська РФ не завдавали авіаударів на Таврійському напрямку.

Російські окупанти просунулися на південний захід від Бахмута. Кадри з геолокацією показали, що росіяни просунулися в невеликій лісосмузі біля Кліщіївки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни посилюють наступ на Авдіївку - свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі