понеділок, 20 березня 2023 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни "готують" наступ на нових напрямках, щоб відвернути увагу ЗСУ", – генерал Наєв

"Росіяни "готують" наступ на нових напрямках, щоб відвернути увагу ЗСУ", – генерал Наєв
Генерал Сергій Наєв оцінив, чи може Росія почати наступ на нових напрямках. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Російські війська намагаються вдавати наступальні дії на Запорізькому напрямку.

Але для ведення наступу, крім в Луганській та Донецькій областях, сил та засобів у ворога зараз немає. Про це розповів командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю "РБК-Україна".

Так він оцінив, чи може Росія в осяжній перспективі розпочати наступальні дії ще на якихось напрямках, крім тих, де діє зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий остудив "гарячі голови" українців перед контрнаступом ЗСУ

На думку Наєва, підготовкою до нібито наступу на інших напрямках, ворог хоче відвернути увагу ЗСУ.

"З огляду на те, що противник зосередив зусилля для розвитку наступу у Луганській та Донецькій областях, сил і засобів для ведення наступальних дій на інших операційних напрямках недостатньо. Проте росіяни намагаються створити враження, що вони готують наступальні дії на інших операційних напрямках, насамперед на Запорізькому, для відволікання уваги нашого військового командування", – сказав Наєв.

На ранок 20 березня Російська Федерація продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили там 69 атак, повідомив Генеральний штаб.

Епіцентром бойових дій залишається Бахмут на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни "готують" наступ на нових напрямках, щоб відвернути увагу ЗСУ", – генерал Наєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі