субота, 16 січня 2021 22:24

РФ постійно намагається зняти з себе провину за війну на Донбасі – ЗСУ

РФ постійно намагається  зняти з себе провину за війну на Донбасі – ЗСУ
Росія прагне будь-якою ціною зняти з себе відповідальність за рішення міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, поширюючи свої повідомлення через агентів впливу, різного роду апологетів "руського міра". Фото з відкритих джерел

Росія постійно намагається зняти з себе провину за розв'язання війни в Україні. І робить це, зокрема, через своїх агентів впливу.

Про це сказано в заяві Генерального штабу Збройних сил України. В повідомленні підкреслюються спроби Росії осквернити статус української армії через ЗМІ.

Це, серед іншого, проявилося напередодні дня пам'яті захисників Донецького аеропорту, який відзначається 16 січня.

"Росія прагне будь-якою ціною зняти з себе відповідальність за рішення міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, поширюючи свої повідомлення через агентів впливу, різного роду апологетів "руського міра", які в ефірі українського телеканалу називають злочинцями Українську армію і всіх, хто носить погони", - сказано в заяві Генштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче розвалити Україну зсередини "особливим статусом" Донбасу

Бойові дії на території Донецької та Луганської областей України почалися в квітні 2014 року. Росія окупувала частину Донбасу та Крим. Там діють російські окупаційні адміністрації. Конфлікт між сторонами триває донині. За цей час на війні загинули десятки українських військових, тисячі людей залишилися без даху над головою. За 6 років керівництву України так і не вдалося дипломатичним шляхом врегулювати ситуацію. Москва відмовляється йти на будь-які компроміси і почати відкритий діалог з Києвом.

Зараз ви читаєте новину «РФ постійно намагається зняти з себе провину за війну на Донбасі – ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі