вівторок, 24 жовтня 2017 16:34

Путін не піде на ескалацію на Донбасі - Піонтковський

Путін не піде на ескалацію на Донбасі - Піонтковський
Путін не піде на ескалацію конфлікту на Донбасі, бо зараз зайнятий майбутніми виборами в Росії. Фото: РИА Новости

Росія провалилася у спробі зробити Україну частиною "русского мира".

Таку думку висловив російський політичний експерт Андрій Піонтковський в інтерв'ю для "Крим.Реалії".

За словами експерта, секретною інформацією були і залишаються дані про загиблих з боку Росії на Донбасі. Люди, які розповсюджували ці дані, зараз перебувають в ув'язненні. Але в загальному, участь у війні з Україною не є популярною в російському суспільстві.

Також, за словами експерта, Путін не піде на ескалацію конфлікту на Донбасі, бо зараз зайнятий майбутніми виборами в Росії.

"Він не піде зараз на ескалацію. Настрої у Вашингтоні у військово-політичного істеблішменту дуже різкі. У разі найменшого жесту - наприклад, просування в бік Маріуполя - Україні на наступний же день нададуть летальне озброєння, перш за все протитанкові ракети "Джевелін", і буде маса інших наджорстких заходів. Напевно, відключення від SWIFT і прискорення процесу пред'явлення звинувачень всій російській політичній верхівці", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цивілізований світ не контролює збройну лихоманку Росії

Крім того, на думку експерта, Путін сам відступив від своєї пропозиції щодо миротворців на Донбасі.

"Форма неприйнятна, її не прийняла ні Україна, ні Захід. Я очікував, що він зробить другий крок в цьому ж напрямку. Але, схоже, після якихось дискусій, а, швидше за все, отримавши результати переговорів Суркова і Волкера, він зрозумів, що серйозно такі маленькі ініціативи не будуть сприйняті, що Захід почне з ним серйозну розмову, якщо тільки він буде готовий повністю піти з Донбасу. Захід ніколи не відмовиться від засудження цієї агресії. Але для Путіна це теж повний відхід з Донбасу, для нього особисто . Ось без Путіна, можливо, верхівка може спробувати знайти таке рішення", - розповів Піонтковський.

Нагадаємо, готовності до відкритого звільнення Донбасу військовим шляхом немає - журналіст

Зараз ви читаєте новину «Путін не піде на ескалацію на Донбасі - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі