неділя, 08 січня 2023 05:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Просування росіян біля Соледара: чи буде оточення Бахмута

Підтверджений незначний наступ російських військ у Соледарі, але українські сили зберігають контроль над населеним пунктом станом на 7 січня.

Просування росіян в районі Соледару не означає неминучого оточення Бахмута. Російські війська все ще далекі від цього, йдеться у звіті Інституту дослідження війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники "мінуснули" десятки "вагнерівців" під Бахмутом: відео

"Для того, щоб ефективно перерізати українські наземні лінії зв'язку у Бахмуті, вони мали б встановити контроль над трасою Сіверськ-Бахмут (наразі 7 км на захід від найвіддаленішої точки підтвердженого наступу росії в районі Соледару) і досягти автомагістралі Слов'янськ-Бахмут (13 км від найвіддаленішої точки підтвердженого російського наступу в районі Соледару) щонайменше", - зазначають експерти.

Автор: understandingwar.org
  Російські окупанти не припиняють штурми під Бахмутом та Соледаром
Російські окупанти не припиняють штурми під Бахмутом та Соледаром

З огляду на те, що нещодавні темпи просування в цьому районі становили щонайбільше кілька сотень метрів на день, дуже малоймовірно, що російським силам вдасться здійснити тут механізований наступ і оточити Бахмут найближчим часом, додають в ISW.

Російські окупанти не припиняють штурми під Бахмутом та Соледаром у Донецькій області.

За даними російських джерел, 6 січня війська РФ просунулися у Соледарі. Декілька блогерів повідомили, що сили групи "Вагнера" штурмували Бахмутське в ніч з 5 на 6 січня і прорвалися до центру Соледара.

Один з російських "воєнкорів" опублікував кадри з "вагнерівцем", нібито в центрі Соледара. Хоча найманець каже, що ще зарано говорити про те, що вони повністю захопили Соледар.

Один з російських блогерів стверджував, що війська РФ просунулися до Краснопілля, що за 4 км на північний захід від Соледара. У результаті українське угруповання в Бахмуті нібито перебуває під загрозою оточення.

Зараз ви читаєте новину «Просування росіян біля Соледара: чи буде оточення Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі