понеділок, 08 травня 2023 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин прикриває провали "Вагнера" публічними нісенітницями – ЗСУ

Пригожин прикриває провали "Вагнера" публічними нісенітницями  – ЗСУ
Ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин вимушений брехати про снарядний своїх бойовиків у Бахмуті, впевнені в ЗСУ.  Фото: скріншот з відео

Публічні заяви засновника російської приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина про нібито снарядний голод продиктовані зобов'язаннями, які він не може виконати.

Українські Сили оборони нищать в Бахмуті на Донеччині особовий склад росіян, який ніким поповнювати. Про це заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини" 8 травня, передає Gazeta.ua.

"Головне, чим покликані заяви Пригожина – тим, що він взяв на себе військові зобов'язання, не здатен їх виконати, в тому числі по "взяттю" Бахмута. І придумує ці нісенітниці про снарядний голод", – пояснив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни сильніше б'ють з артилерії по Бахмуту: показали свіжі карти боїв

За словами речника, головна проблема Пригожина – це постійне знищення його особового складу. Пригожину ніким поповнити втрати, тому що з в'язниць людей вже не дають.

"Не дає сама влада і в'язні не дуже прагнуть йти, тому що розуміють, що це квиток в одну сторону", – додав речник.

4 травня Євген Пригожин опублікував відео, в якому показав ряди трупів "вагнерівців". Він обматюкав начальника російського генштабу Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу за відсутність снарядів у своїх бійців. "Де, с*ка, боєприпаси?", – запитав на відео ватажок "вагнерівців".

5 травня Пригожин у листі до керівництва міноборони РФ заявив, що виведе "вагнерівців" з Бахмута з 10 травня. Позиції "вагнерівців" нібито передасть кадровим російським військовим

7 травня Пригожин повідомив, що його бойовики мають отримати боєприпаси від міноборони РФ для продовження бойових дій у Бахмуті.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин прикриває провали "Вагнера" публічними нісенітницями – ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі