понеділок, 08 травня 2023 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни сильніше б'ють з артилерії по Бахмуту: показали свіжі карти боїв

У районі Бахмута російські загарбники суттєво посилили артилерійський вогонь. Однак, українські війська утримують позиції в місті.

Війська РФ минулої доби також продовжували обмежені наступальні дії на північний схід від Куп'янська та на південь від Кремінної. Про це свідчать нові карти бойових дій, оприлюднені Інститутом вивчення війни (ISW).

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Луганській області
Карта бойових дій у Луганській області

За даними українського Генштабу, російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Синьківки Харківської області, Білогорівки на Луганщині та Спірного Донецької області.

Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська розгромили чотири українські диверсійно-розвідувальні групи поблизу Кислівки і Синьківки Харківської області та Новоселівського на Луганщині.

Російські війська 7 травня досягли невеликих територіальних здобутків у Бахмуті. Геолокаційні кадри показують, що сили групи "Вагнера" просунулися далі на захід у Бахмуті. За даними російського міноборони, "вагнерівці" захопили два квартали в північному та західному Бахмуті.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Бахмуті
Карта бойових дій у Бахмуті

У Генштабі України повідомили, що російські війська продовжували атакувати Бахмут, а російські сили здійснили невдалі наземні атаки поблизу Богданівки, Хромового, Іванівського, Часового Яру, Ступочки, Предтечиного та Нью-Йорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки загарбників знищено за добу: Генштаб оновив дані про втрати росіян

Один з російських воєнкорів також стверджував, що артилерія бойовиків збільшила темп вогню в районі Бахмута після доставки артилерійських боєприпасів 7 травня.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Загарбники також здійснили обмежені наземні атаки біля Авдіївки. Генштаб України повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Авдіївки, Первомайського та Мар'їнки.

Один з російських блогерів стверджував, що російським військам не вдалося просунутися на південних підступах до Авдіївки та Мар'їнки, і що російські війська збільшили швидкість артилерійського вогню вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Разом з тим 7 травня російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак у західній частині Донецької області. Міноборони Росії стверджувало, що війська РФ відбили українську розвідку в бойовій операції біля Великої Новосілки Донецької області та диверсійно-розвідувальну групу поблизу Левадного Запорізької області.

Міністерство оборони Росії визнало, що українські війська зберігають присутність на островах у дельті річки Дніпро станом на 7 травня. Міноборони Росії також заявило, що російські війська завдали удару по українському командному центру на острові Великий біля Херсона.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Херсонській області
Карта бойових дій у Херсонській області

Окрім того, 7 травня російські війська продовжували регулярні обстріли на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. Так, у ЗСУ повідомили, що російські війська випустили п'ять ракет Х-22 по Миколаївській області та одну ‒ по Херсонській. Російські війська також завдали удару по Херсону, ймовірно, двома ракетами берегової оборони "Онікс".

Українські війська 7 травня продовжували обстрілювати російські матеріально-технічні засоби на східному березі Дніпра у Херсонській області. Південне оперативне командування Збройних сил України повідомило, що українські авіаційні підрозділи завдали ударів по двох зосередженнях російської живої сили та техніки в Каховському та Скадовському районах.

Російські джерела також стверджували, що українські війська запустили по Криму до 23 безпілотників у ніч з 6 на 7 травня. Міноборони Росії стверджувало, що російська ППО знищила 22 українські безпілотники над Чорним морем.

Російські загарбники основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Тривають важкі бої за Бахмут та Мар'їнку. Про це вранці 8 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни сильніше б'ють з артилерії по Бахмуту: показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі