пʼятниця, 12 липня 2019 13:02

"Подивимося, як Україна застосовує те, що вже має, і тоді поговоримо про посилення обороноздатності" - начальник штабу армії США

"Подивимося, як Україна застосовує те, що вже має, і тоді поговоримо про посилення обороноздатності" - начальник штабу армії США
"Для більш ефективної співпраці України та США, необхідно внести деякі зміни в Ініціативі безпеки допомоги Україні", - Міллі. Фото: з відкритих джерел

Для подальшого посилення обороноздатності України Сполучені Штати мають визначити, яку летальну зброю Україна буде здатна прийняти і застосовувати в майбутньому.

Про це написав начальник штабу армії США Марк Міллі в листі сенаторам Конгресу США, повідомляє Укрінформ.

"Ми маємо хороший баланс летальної та нелетальної підтримки для України. Зараз маємо подивитися, як Україна застосовує те, що ми вже надаємо, і оцінити її здатність до отримання та використання додаткової летальної зброї й обладнання", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США підготували нові санкції проти Росії

Генерал Міллі додав, що для більш ефективної співпраці України та США необхідно внести деякі зміни в Ініціативі безпеки допомоги Україні.

"Один із найбільших викликів полягає в тому, що фонди Ініціативи безпечної допомоги мають однорічний бюджетний цикл. Це означає, що ми повинні використовувати їх до кінця фіскального року, в якому вони надаються.

Процеси впровадження технологій, договорів, графіку закупівель обмежують здатність Міністерства оборони США надавати Україні більш високотехнологічні летальні засоби в рамках цієї програми", - пояснив генерал Міллі.

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про введення санкцій на постачання устаткування, пов'язаних із будівництвом "Північного потоку-2" ,компаній. Комітет у закордонних справах Палати представників парламенту США одноголосно підтримав законопроект про санкції на поставки технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів.

Зараз ви читаєте новину «"Подивимося, як Україна застосовує те, що вже має, і тоді поговоримо про посилення обороноздатності" - начальник штабу армії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі