середа, 11 листопада 2020 15:50

Пів тисячі прокурорів отримали статус учасника бойових дій

 

З початку військової агресії Росії проти України статус учасника бойових дій отримали 548 співробітників органів прокуратури.

Про це йдеться у відповіді на офіційний запит Gazeta.ua до офісу генеральної прокуратури України.

УБД надавали на підставі вимог постанови Кабінету міністрів від 20.08.2014 № 413 "Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення".

На запитання, чи є у штаті генпрокуратури працівники, що безпосередньо брали участь у бойових діях не відповіли, бо ці дані "для службового користування".

"Під час виконання завдань у зоні АТО загинули два працівники органів прокуратури", - написали у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі не випускають людей через пропускні пункти

Проблема з верифікацією учасників бойових дій лишається і донині, - каже Андрій Мамалига колишній командир добровольчого батальону "Айдар".

"Зараз готують закон про верифікацію тих, хто брав участь в захисті України. Багато хто досі не отримав УБД , бо відсутні документи. На законодавчому рівні проблему вирішили лише цього року. Дмитро Ярош та Яна Зінкевич отримали УБД цього року", - говорить Мамалига.

В багатьох добровольців нема посвідчення учасника бойових дій, оскільки в них відсутні документи, які це підтверджують.

"Якщо зараз ввести повторну верифікацію, то проблеми виникнуть у всіх, окрім прокурорів, які відкривали більше 10 тисяч кримінальних справ проти військовослужбовців та добровольців, бо вони мають всі документи", - додає Андрій Мамалига.

На Донбасі 11 листопада під час обстрілу російських найманців поранення отримав наш воїн. Це сталося неподалік Кам'янки. Там противник застосував стрілецьку зброю та великокаліберний кулемет. Пораненого доправили до лікарні, стан здоров'я задовільний.

Зараз ви читаєте новину «Пів тисячі прокурорів отримали статус учасника бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі