середа, 01 травня 2024 15:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський наступ на Красногорівку "танками-черепахами" обернувся провалом

Російський наступ на Красногорівку "танками-черепахами" обернувся провалом
Російський наступ на Красногорівку "танками-черепахами" перетворився на провал. Фото: Bild

Російський наступ на Красногорівку "танками-черепахами" перетворився на провал.

ЗСУ розстріляли колону з артилерії та мінометів. Про це повідомив аналітик видання BILD Юліан Рьопке

Як зазначив аналітик, кілька днів тому колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки і рушила в бік Красногорівки, де тривають бої, для доставки підкріплення.

На чолі колони йшов звичайний танк, а за ним їхали чотири обшитих металом "танки-черепахи", у яких перебувала піхота. За даними видання, вони проїхали близько 7 км уздовж залізничних колій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Азові" відреагували на появу в армії РФ "танків-черепах"

"ЗСУ розстріляли колону з артилерії та мінометів, зокрема касетними боєприпасами. Лише один танк повернувся назад після висадки десанту", - ідеться в повідомленні видання.

Аналітик сказав, що російські окупанти в Красногорівці зараз у складному становищі, оскільки практично позбавлені постачання. При цьому ЗСУ зазначили, що вибили росіян з одного з районів.

На початку квітня росіяни неподалік Авдіївки застосували танк Т-72 з привареними до нього металевими листами. Попри те, що танк із таким "покращенням" фактично втратив можливість вести бій, він безпечно довіз штурмову групу до українських позицій і зміг повернутися назад.

На думку Forbes, російські "танки-черепахи" можуть бути проривниками, і це несе загрозу для Сил оборони на лінії фронту.

Натомість, за словами очільника прес-служби 26 артилерійської бригади ЗСУ Олега Калашнікова, застосування росіянами таких танків не допомагає ворогові, а навпаки заважає вести штурмові дії.

Зараз ви читаєте новину «Російський наступ на Красногорівку "танками-черепахами" обернувся провалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі