середа, 10 квітня 2024 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вигадали "танк-черепаху". Його легко знищили ЗСУ

Росіяни вигадали "танк-черепаху". Його легко знищили ЗСУ
Російські загарбники зробили нову модифікацію танка Т-72. Фото: скріншот

Росія випустила на поле бою у районі Красногорівки чергову модифікацію танка Т-72, який назвали "танком-черепахою".

Щоб захиститися від українських дронів, екіпаж танка встановив величезний дах із металевих панелей. Про це пише Forbes.

Дах кріпився на стійках, які не давали змоги башті повертатися більш ніж на кілька градусів. Водночас він залишав низку зазорів, у які міг прослизнути український дрон.

За інформацією видання, "танк-черепаха", попри всі свої недоліки, успішно пережив свій бойовий дебют і провів колону бронетехніки крізь український вогонь, щоб висадити піхоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці змогли знищити російський "РЕБ монстр" - відео

"Стійки, що підтримують дах, не дозволяли башті повертатися більш ніж на кілька градусів, а також ускладнювали будь-яке маневрування на лісистій або в міській місцевості", - пише видання.

Він навіть зумів розвернутися і повернутися у свій ангар. Але він уже був помічений українською розвідкою. За даними журналістів, розвідка легко відстежила танк до бази і передала координати артилерії, яка його і знищила.

"Побудувавши один із найдивніших саморобних автомобілів війни, росіяни стали занадто відомими для своєї ж користі. І тепер "танк-черепаха" зруйнований, а його екіпаж, можливо, мертвий або поранений", - йдеться у публікації.

Російські загарбники вирішили використовувати на фронті квадроцикли Desertcross 1000-3 китайського виробництва.

Росіяни по суті почали використовувати на полі бою "гольф-кари". Таку техніку можна побачити на будівельному майданчику чи на фермі. На війні їх зазвичай не використовують, адже квадроцикли не мають броні та озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вигадали "танк-черепаху". Його легко знищили ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі