четвер, 26 грудня 2019 21:20

Підозрюваних у захопленні будівлі Маріупольського ГУВС готують на обмін

Підозрюваних у захопленні будівлі Маріупольського ГУВС готують на обмін
Підозрюваних звільнили з-під варти. Фото: 0629

Чотирьох підозрюваним у справі про захоплення будівлі Маріупольського ГУВС 9 травня 2014 року можуть передати Росії.

Суд відпустив їх з-під варти під особисті зобов'язання, повідомляє 0629.

Всі четверо підозрюваних написали заяви з проханням включити їх до списку обміну на українців, незаконно утримуваних у в'язницях ОРДЛО і на території РФ.

Підозрюваним Євгену Дружинину, Олександру Стрельніковічу, Віктору Скрипнику і В'ячеславу Бірюкову інкримінують умисне вбивство, створення терористичної угруповання, зберігання зброї. Їм могло б загрожувати довічне ув'язнення, якщо б не обмін.

Проти обміну виступила мати загиблого міліціонера Михайла Єрмоленка. Вона вимагала від суду довести розслідування до кінця. Звинуватила суд у навмисному затягуванні процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причетного до загибелі 10 воїнів Миколу Бутрименка випустили з-під варти – готують на обмін

Терористів доставили в Державну кримінальну виконавчу службу України, де вони пробудуть до моменту обміну.

"На території України вони не вийдуть на свободу. Що вони будуть робити на непідконтрольній території України ми не знаємо, можливо їх судитимуть і там", - повідомили правоохоронці.

Українська сторона і представники самопроголошених ЛДНР погодили точну дату обміну полоненими за формулою "всіх встановлених на всіх встановлених". Його здійснять 29 грудня, пише "Коммерсантъ", посилаючись на два джерела, що знають про зміст переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваних у захопленні будівлі Маріупольського ГУВС готують на обмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі