четвер, 26 грудня 2019 13:34

Причетного до загибелі 10 воїнів Миколу Бутрименка випустили з-під варти – готують на обмін

Причетного до загибелі 10 воїнів Миколу Бутрименка випустили з-під варти – готують на обмін
Микола Бутрименко включений в списки на обмін. Фото: 5 канал

Миколу Бутрименка, що в 2014-му видав бойовикам українських військових внесли в списки на обмін.

Про це стало відомо під час підготовчого засідання Оріхівського районного суду Запорізької області, який повторно слухає апеляцію чоловіка, пише Радіо.Свобода.

Під час засідання суду, за клопотанням прокуратури, Бутрименку змінили запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

"Це клопотання було обґрунтоване тим, що учасники Тристоронньої контактної групи з обміну полонених на виконання Мінських угод і домовленостей у "нормандському форматі" про "обмін всіх на всіх" досягли домовленості про включення Бутрименка у списку на обмін. І тому заявлено таке клопотання, оскільки сама процедура обміну передбачає, щоб людина не трималася під вартою, або під заставою, або під домашнім арештом – тільки особисте зобов'язання. Прокурор забрав цю ухвалу. Наскільки розумію, він поїхав до Маріупольського СІЗО, і сьогодні або завтра Бутрименка заберуть співробітники Служби безпеки. Тобто він не поїде сам додому – буде скерований працівниками СБУ до місця збору всіх і будуть чекати, коли буде старт на обмін", – повідомила адвокат потерпілих Олена Яркіна.

Справу Миколи Бутрименка не закрили: він залишається в статусі обвинувачуваного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бутрименко, ми чекаємо тебе" - нове зрушеня в справі фермера-вбивці

Справу перенесли на 15-те січня.

"Він зобов'язаний прибути 15 січня до Оріхівського районного суду або брати участь в режимі відеоконференції. Сьогодні позиція потерпілих не буде заслухана, оскільки їх не викликали на судове засідання через технічне перенесення справ. Потерплі будуть на засіданні вже 15 січня. Але позиція потерпілих саме така: Бутрименко є злочинець, він є обвинувачений, і якщо його забирають, то нехай повертають хлопців з 3-го полку. Попередні розмови з сім'ями потерпілих були наступного чину: якщо його обміняють на інших військових, які лишилися в "ДНР-ЛНР", то ця позиція є гуманною. Люди розуміють все це. І всі дуже сильно хочуть, щоб Бутрименко був обміняний на Сергія Глондара і Олександра Корінькова з 3-го полку спецпризначення", – додала Олена Яркіна.

29 липня 2014 року Бутрименко підступно зрадив 19 українських солдат, які виконували завдання у селі Латишеве Шахтарського району.

Бійці 3-го полку спецпризначення з Кіровограда розшукували Юрія Шевцова, пілота українського літака Су-25, якого 23 липня збили терористи.

Чоловік привітно зустрів українців та запропонував їм переночувати в його ангарі.

Солдати погодилися, а він потайки зв'язався з бойовиками і повідомив їм про своїх гостей.

Вночі росіяни на чолі з так званим мером Горлівки Станіславом Кімом під'їхали до ангару та підло розстріляли українських солдат, які на той момент спали.

Частина солдат загинула на місці, іншим вдалося врятуватися, а частина разом з льотчиком потрапила до полону.

Зараз ви читаєте новину «Причетного до загибелі 10 воїнів Миколу Бутрименка випустили з-під варти – готують на обмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі