пʼятниця, 27 вересня 2019 18:30

"Бутрименко, ми чекаємо тебе" - нове зрушеня в справі фермера-вбивці

"Бутрименко, ми чекаємо тебе" - нове зрушеня в справі фермера-вбивці
Родичі бійців, що стали жертвами зрадника, вимагають справедливості по сьогодення. Фото: прес-служба 3 опсп

Судову справу Миколи Бутрименка, фермера з Донеччини, який у 2014 році підступно зрадив українських спецпризначенців скерували на новий розгляд.

Рішення прийняв Апеляційний суд Запорізької області.

"Зокрема, суд ухвалив повернути справу на розгляд суду першої інстанції. Це рішення пов'язане з тим, що під час процесу були виявлені суттєві процесуальні порушення", – повідомляють пресофіцери 3 окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго ССО ЗСУ.

Олена Яркіна, адвокатка потерпілих вважає, що остаточне рішення суду могло бути іншим, якби на етапі підготовчого засідання не було допущено порушень.

Вона подала клопотання про перенесення справи до міста Кропивницького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція затримала найманця бойовиків

Микола Бутрименко у 2014 році році "здав" бойовикам "ДНР" місце розташування українських спецпризначенців, що попросили в нього допомоги.

Запросив до себе у гості, а вночі, коли всі спали, сповістив про це бойовиків ДНР.

Бойовики розстріляли ангар із кулеметів. 10 українських бійців загинули на місці, п'ятеро потрапили в полон, решта врятувалися. Бранцем став пілот Юрій Шевцов.

Бутрименко знущався над полоненими, згідно із їхніми свідченнями. Зокрема, бив їх палицею, за деякими даними. Фермер продовжував їздити в Україну за пенсією. У червні 2016 року українські спецпризначенці затримали його в "сірій зоні", поряд із блокпостом контрольно-пропускного пункту "Мар'їнка".

Зараз ви читаєте новину «"Бутрименко, ми чекаємо тебе" - нове зрушеня в справі фермера-вбивці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі