субота, 14 грудня 2019 12:37

Перекритий Донбас: бойовики двічі затримували патрулі ОБСЄ

Перекритий Донбас: бойовики двічі затримували патрулі ОБСЄ
СММ не мають доступу до непідконтрольних урядові України Фото: ukrinform.ua

Представники збройних формувань Російської Федерації двічі затримували патрулі Місії біля Петрівського та біля Верхньошироківського.

Мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників СММ ОБСЄ по всій території Україні і усі підписанти Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного та безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням.

Про це повідомляє пресс-центр штабу ООС.

"За даними звіту СММ ОБСЄ від 13 грудня 2019 року представники збройних формувань Російської Федерації двічі затримували патрулі Місії: на блокпості приблизно за 2,5 км на північ від ділянки розведення в районі населеного пункту Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) дозволили патрулю Місії проїхати лише після 20 хвилин очікування; на блокпості західніше населеного пункту Верхньошироківське (колишній Октябрь; непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька) — лише після приблизно 1 години очікування", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба на Донбасі: 10 обстрілів, один поранений

Збройні формування в окремих районах Донецької та Луганської областей щоденно відмовляють СММ у доступі до непідконтрольних урядові України територій, зокрема і до ділянок розведення сил і засобів.

До лютого 2020 року в ЗСУ буде створено нову структуру – командування Медичних сил.

Створення нової структури передбачає об'єднання медичної служби під єдине керівництво командувача Медичних сил, що підпорядковуватиметься Головнокомандувачу ЗСУ, заявив начальник Головного медичного управління ЗС України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Командуванню Медичних сил підпорядкують госпітальну ланку, медиків, які перебувають у підпорядкуванні командирів військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Перекритий Донбас: бойовики двічі затримували патрулі ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі