вівторок, 16 червня 2020 18:47

Окупанти скорочують кількість вузів на Луганщині

Окупанти скорочують кількість вузів на Луганщині
Окупанти оголосили "оптимізацію" луганських вишів. Фото: pixabay.com

Підконтрольна Росія окупаційна влада Донбасу готує так звану оптимізацію вишів у ОРДЛО.

Про це пишуть сепаратистські офіційні ресурси у мережі інтернет.

Так званий Луганський національний університет ім. Т. Шевченка планують перейменувати в "Луганський державний педагогічний університет", навчатимуть у ньому лише педагогічних спеціальностей.

Так званий Донбаський державний технічний університет в окупованому Алчевську стане "Донбаським державним технічним університетом із посиленим профілем технічної освіти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український дипломат прокоментував перспективи російських паспортів на Донбасі

"Луганський національний університет імені Володимира Даля" залишиться із тією ж назвою, матиме технічний профіль, юридичний інститут та інститут цивільного захисту.

"Луганський національний аграрний університет" не перейменовуватимуть, однак він стане вузькопрофільним — лише з аграрними спеціальностями.

Інститут культури та мистецтв ЛНУ імені Тараса Шевченка повністю перейде в Луганську державну академію культури та мистецтв.

Нововведення наберуть чинності з 1 вересня 2020 року. Студентам і викладачам пропонують переводитися до тих "вишів", куди переводять їхні кафедри.

Російський Газпром уперше засекретив обсяги поставок газу в так звані ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти скорочують кількість вузів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі