вівторок, 16 червня 2020 14:52

Росія вперше засекретила обсяги поставок газу в ОРДЛО

Росія вперше засекретила обсяги поставок газу в ОРДЛО
Газпром відмовився від претензій до України через поставки газу в ОРДЛО. Фото: pixabay.com

Російський Газпром уперше засекретив обсяги поставок газу в так звані ДНР і ЛНР.

Це випливає зі звіту компанії за перший квартал, повідомляє російський "Комерсант".

При цьому РФ продовжує поставляти газ в ОРДЛО за новою юридичною схемою.

Уперше в січні-березні 2020 року обсяг поставок в Україну, згідно зі звітом, виявився таким, що дорівнює нулю. До цього Газпром відкривав дані по "республіках", демонструючи офіційну позицію РФ, яка вважає так звані ЛДНР частиною України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газпром почав демонтаж труб, якими газ постачають в Україну

Раніше декларувалося, що платити за поставлений газ повинен "Нафтогаз України".

У Газпромі уточнили, що перестали розкривати обсяги поставок в ОРДЛО через відсутність контракту з Нафтогазом, пише видання.

Підконтрольні Росії терористичні угруповання ДНР і ЛНР забезпечуються російським газом з лютого 2015 року. Раніше Газпром заявляв, що платити за нього повинен український Нафтогаз. Нафтогаз платити відмовлявся. Таким чином, збирався борг компанії. Тепер усе фінансове навантаження за поставки в ОРДЛО лягло на сам Газпром. Підтвердження цьому — відмова розглядати це питання в ході загального врегулювання суперечок з Нафтогазом наприкінці 2019 року. Загальна вартість поставленого в ОРДЛО російського газу у 2015-2019 роках становить близько 3 млрд доларів (виходячи із середньої ціни імпорту газу в Україну).

Зараз ви читаєте новину «Росія вперше засекретила обсяги поставок газу в ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі