субота, 03 вересня 2022 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на Луганщині вдвічі занизили курс гривні, щоб пограбувати населення – Гайдай

Окупанти на Луганщині вдвічі занизили курс гривні, щоб пограбувати населення – Гайдай
Майже вся Луганська область тимчасово окупована російськими терористами. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У Луганській області російські окупанти штучно занизили курс гривні майже вдвічі.

Таким чином загарбники хочуть зневірити людей у стійкості гривні та міцності України. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram 3 вересня.

"Ще декілька місяців тому за 100 гривень на окупованій території Луганщини можна було отримати 250 рублів. Пізніше міняйли пропонували 170 рублів, а якщо заощадження в вас завеликі – то навіть 180. З понеділка "уряд" ЛНР встановить "офіційний" курс 1,25, що вдвічі менше початкового", – написав він.

Наголосив, що через такі дії росіян страждають передусім люди, в яких залишилися гривневі заощадження або кому продовжують надходити соціальні та пенсійні виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни не зможуть провести "референдуми" на окупованих територіях - Гайдай

"У переважній більшості це літні люди, інваліди, малозабезпечені. Грабують саме їх. Їм вже пів року обіцяють "конкурентоспроможний рівень соціальних гарантій" та водночас знаходять причини відмовити в оформленні пенсії", – додав Гайдай.

За його словами, з окупованої території стало важче евакуюватися без власного транспорту, адже через зниження курсу перевізники автоматично підвищують вартість проїзду.

"Не кажучи вже за продуктові магазини, де цінники і до цього були майже космічними. Населенню пообіцяли "все блага русского мира", які штучно перетворили на спробу вижити. Це якщо ти звичайна людина. Якщо бізнесмен, працівник фінустанови чи зрадник присязі, то вижити можна – за рахунок інших", – зазначив голова ОВА.

1 вересня Національний банк встановив курс долара на рівні 36,56 грн. Він не змінювався з 21 липня. Водночас євро подешевшав на 8 коп і коштує 36,57 грн.

Сукупний державний борг України після девальвації Нацбанком курсу гривні до долара на 25% у липні зменшився в доларовому еквіваленті на 8,2%.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Луганщині вдвічі занизили курс гривні, щоб пограбувати населення – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі