четвер, 03 листопада 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на Луганщині обшукують оселі й викрадають людей

Окупанти на Луганщині обшукують оселі й викрадають людей
У Лисичанську гуманітарна криза. Фото: "Україна 24"

На Луганщині в Міловому та Новопскові російські окупанти безпідставно затримують людей на один-два місяці.

Підрозділи росіян у регіоні розміщуються на підприємствах та в навчальних закладах, заявив у четвер голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Разом із тим освітній процес не перервано. Навпаки – юнаків і дівчат примушують відвідувати школи, де базуються військові.

"У Міловому та Новопскові посилено фільтраційні заходи. Після вибіркових обшуків у цих населених пунктах зникають люди. Щось дізнатися – живий родич чи ні – практично неможливо. Заспокоюються, коли затриманий повертається – зазвичай через місяць-другий", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Донбас: Кириленко повідомив останні новини

Вже неодноразово повідомляли про значні проблеми з наявністю продуктів у Лисичанську. Але зараз ситуація там "налагоджується".

"Разом із поліетиленовою плівкою із Татарстану привезли моркву, цибулю та буряки. В кого є діти – дають яблука. Круп чи м'яса в росіян немає", – додав Гайдай.

У місті Сватове окупанти розміщують свої підрозділи у школах і на підприємствах, а місцеве населення примушують продовжувати працювати й приводити дітей на заняття попри обстріли.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Луганщині обшукують оселі й викрадають людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі