субота, 13 березня 2021 10:25

Окупанти на Донбасі обстрілюють з усіх боків українських військових і обладнують нові позиції

Окупанти на Донбасі обстрілюють з усіх боків українських військових і обладнують нові позиції
Окупанти споруджують укріплення на Донбасі і вбили ще одного українського військового. Фото: Вчасно

12 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксували 14 порушень режиму припинення вогню, один військовий загинув та одного травмовано. А станом на 7 годину ранку 13 березня з боку російсько-окупаційних військ вже було 4 порушення режиму припинення вогню.

"Поблизу селища Катеринівка окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік населеного пункту Південне збройні формування РФ обстріляли позиції українських захисників з мінометів 82 калібру та великокаліберних кулеметів. Внаслідок цього наш захисник отримав бойову травму. Його доправили до лікарні у задовільному стані", - йдеться в повідомлення ООС.

А поблизу Мар'їнки, додають, від обстрілу військовий отримав поранення не сумісні з життям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моторошно і невпевнено: як живе прифронтовий Донбас

Обстрілювали також у районах Старогнатівки - з автоматичних станкових гранатометів, Тарамчук і Піск - ще й зі стрілецької зброї та станкового протитанкового гранатомета. В районі Гнутового - з великокаліберних кулеметів, у передмісті Водяного - з ручних протитанкових гранатометів. На Приазов'ї помітили інженерні обладнання позицій військ противника.

Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати факти проведення збройними формуваннями Російської Федерації інженерних робіт з дообладнання існуючих та створення нових фортифікаційних споруд, що є грубим порушенням додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню. Зокрема, в районі населених пунктів Залізне, Набережне та Водяне.

У Росії немає ні економічних, ні військових можливостей утримувати територію України в разі спроби окупації, тому РФ не піде на повномасштабне вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Донбасі обстрілюють з усіх боків українських військових і обладнують нові позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі